Bornholms tingboeger noerre herreds tingboeger

bornholms tingboeger noerre herreds tingboeger

Nørre Herreds Tingbog I starten af perioden betjentes tinget af den beordrede dommer Sander Andersen fra Hasle. Den 8. juni 1697 blev der udsted.
I min seneste læsning af tingbogen for Nørreherred er jeg blevet fascineret af en retssag, der varede fra 15. august til den 24. oktober På mere end.
Nørre Herreds Tingbog I starten af perioden var tinget uden herredsfoged, men ledet af den beordrede dommer Sander Andersen. Den 11. bornholms tingboeger noerre herreds tingboeger Abonnér på nye artikler Leave Blank: Do Not Change: Your email:   Indholdsfortegnelse. Tingbøgerne er den vigtigste kilde til lokalhistorien. Planen måtte afbrydes indtil jeg fik en ny hjemmesideudbyder, der til en rimelig pris kunne rumme de store pdf-filer. De to dømte mordere fik deres boslod fradømt: Efter gæld var fradraget, gik halvdelen af boet til kongen og resten til den forurettede part, Lisbet Henrik Nielsen og hendes arvinger. Your email:   Powered by WordPress.

Bornholms tingboeger noerre herreds tingboeger - nytrstale lagde

Den første tingbog,  jeg gav mig i lag med, var Hammershus Birks ældste tingbog. Theme by Press Customizr. Sammen med referaterne var min plan at de affotograferede protokoller også skulle være tilgængelige på hjemmesiden. Tingbøgerne er den vigtigste kilde til lokalhistorien. Kongens part blev bortauktioneret og kom tilbage til familierne i Sandvig, hvilket medførte mange tvistigheder, der altså endte på birketinget.